הרישום הפלילי במדינת ישראל מנוהל ומוסדר באמצעות חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, התשמ”א – 1981. בחוק זה מוסדרים כללי ההתיישנות של הרישום הפלילי וכללי מחיקתו, וכן מי יהיו הגופים והגורמים אשר רשאים לקבל מידע ממאגר הרישום הפלילי, כאשר הנחת היסוד כפי שהיא מובאת בסעיף 3 לחוק הינה כי:
"המרשם יהיה חסוי ולא יימסר מידע ממנו אלא לפי חוק זה".
כדאי לדעת שלמרות הפרקטיקה הנוהגת, מעסיק אשר אינו נמנה ברשימת הגופים הרשאים לקבל מידע מהמרשם הפלילי אינו רשאי לבקש ממועמד לעבודה או מעובד שימציא לו העתק מהרישום הפליל (מה שנקרה בשפת היום יום "תעודת יושר"). בעניין זה קובע החוק:
"מי שהשיג או דרש מן המרשם, במישרין או בעקיפין, מידע שאינו זכאי לקבלו, דינו – מאסר שנה"
ברשימת הגופים הרשאים לקבל מידע מהמרשם הפלילי ניתן למצוא את הגופים הבאים: משטרת ישראל, שירות הביטחון הכללי, המשטרה הצבאית, ומחלקת בטחון שדה של צה"ל, המוסד, משרדי ממשלה שונים, בתי המשפט, וכדומה.
מה שבטוח, אם אתה מחפש עבודה בחנות בקניון והמעסיק מבקש ממך העתק מהרישום הפלילי (תעודת יושר) אזי הוא בהחלט עובר על החוק ואתה ממש לא חייב להמציא העתק מהרישום הפלילי שלך. מה שכן, להיות צודק ולא חכם עלול לעלות לך בלהתקבל אל מקום העבודה המיוחל…
כדאי לדעת שכל אדם יכול לגשת אל כל תחנת משטרה ולבקש שינפיקו לו העתק מהרישום הפלילי שלו (גם האם הוא חסר רישום כלשהו), בכפוף להזדהות האמצעות תעודת זהות. הנפקת הפלט איננה כרוכה בתשלום.