החקירה יכולה להימשך שעות רבות, אין לה באופן עקרוני מגבלות של זמן (פרט לחקירת קטינים שם המצב מעט שונה), והיא יכולה להימשך, שעות, ימים ושבועות – בין אם החשוד משוחרר לביתו ומגיע לחקירות נוספות מהבית ובין אם הוא נתון כל הזמן הזה במעצר של ממש מאחורי סורג ובריח.
בתום החקירה הראשונה יחליט קצין החקירות שממונה על החקירה מה לעשות עם החשוד. אפשרות ראשונה היא לשחרר את החשוד לביתו, כאשר בסמכות קצין משטרה לשחרר את החשוד בתנאים מגבילים לתקופות הקבועות בחוק (לדוגמא שחרור בתנאי של מעצר בית, אי יצירת קשר עם מעורבים אחרים או מתלונן, הרחקה ממקום מסוים, וכדומה…). האפשרות שנייה היא להודיע לחשוד שהוא עצור למשך 24 שעות בחשד לביצוע העבירות בגינן הוא נחקר (לגבי קטין סמכות המעצר היא ל-12 שעות), ואם המשטרה או הגוף החוקר האחר רוצים להאריך את מעצרו של החשוד מעבר לפרק הזמן הזה, חובה עליהם להביא את החשוד לבית המשפט ולבקש שם את הארכת מעצרו (מה שקרוי גם "מעצר ימים").
מהי חקירה תחת אזהרה? מה צריך לדעת כדי לא להיות במצב של נחיתות מול החוקר? כיצד להתנהג בחקירה? מה כדאי להגיד ומה לא? האם לשמור על זכות השתיקה? באילו תרגילי חקירה ישתמש החוקר כדי להפליל את החשוד?
את התשובות האופטימליות בנושא ייעוץ לפני חקירה תוכל לקבל רק בעזרת עורך דין פלילי ששמע ממך את סיפור המקרה ואשר יתכנן את קו ההגנה שלך בראייה לטווח ארוך כדי להגיע לתוצאות הטובות ביותר בנסיבות העניין.